Hem » Vad kostar flyttstäd?

Vad kostar flyttstäd?

Näst efter hemstädning är flyttstäd den vanligaste städtjänsten som privatpersoner beställer. Vad det kostar beror framförallt på hur stort det är – men det kan även tillkomma extraavgifter…

Inför en flytt är det minst sagt mycket att hålla reda på. Många väljer därför att anlita en städfirma för detta jobb. När flyttlasset åker till nästa adress kan de komma och slutföra det sista inför att den nya hyresgästen kan flytta in.

Vad kostar det?

Det skiljer sig självklart åt mellan olika firmor och delvis även mellan olika städer. Ett prisexempel från en städfirma Varberg visar att det även är avgörande hur stort boende det är.  Detta utifrån att ett större boende blir billigare att städa per kvadratmeter.

Priserna nedan anges efter RUT-avdrag och är från september 2023:

Mindre än 30 kvm – 48 kronor per kvm

Mellan 30 – 40 kvm – 46 kronor per kvm

Mellan 40 – 70 kvm – 45 kronor per kvm

Mellan 70 – 100 kvm – 40 kronor per kvm

Över 100 kvm – 35 kronor per kvm

Räkneexempel

En familj bor i en medelstor villa, på 130 kvadratmeter, i centrala Varberg. De kan därmed beräkna den totala kostnaden för flyttstäd på 4550 kronor enligt företagets prisnivåer som nämns ovan.

Vad ingår?

Många privatpersoner jämför priset från flera städfirmor och väljer den billigaste. Men det är minst lika, om inte viktigare, att även jämföra vad som ingår. I annat fall kan det tillkomma oväntade kostnader. Framförallt är det tre saker som bör kontrolleras.

Fönsterputs

Det är vanligt att städföretag anger priset för flyttstäd exklusive fönsterputs. Men det är samtidigt något som måste göras. Planerar du att göra det själv eller behöver du köpa in det som separat tjänst? Enklast är självklart om allt ingår i priset.

Garanti

Vilken garanti ingår och vad kan du göra om du inte är nöjd? Ibland erbjuds ”städgaranti” vilket kortfattat innebär att städfirman lovar att städa till du blir nöjd. Ett alternativ är att de har ”städgaranti” mot fastighetsbolaget. Detta eftersom det är fastighetsbolaget som måste godkänna lägenheten inför kommande hyresgäst.

Förråd

Har du förråd, vind eller andra utrymmen? Behöver dessa även städas innan du flyttar? Generellt ingår inte dessa utrymmen i en vanlig flyttstädning. Enklast är att fråga firman vad de tar extra för att grovstäda där.

admin

Tillbaka till toppen