Hem » Allt fler privatpersoner köper hushållsnära tjänster

Allt fler privatpersoner köper hushållsnära tjänster

Städning, tvätt, fönsterputsning är för många ett nödvändigt ont. Det måste göras men med ett tight schema för att få ihop vardagspusslet är det lätt hänt att tvättberget växer sig större för varje dag och dammråttorna under soffan frodas allt för länge. Att ha rent och snyggt omkring sig är dock bevisligen bra för välmåendet och hinner man inte med sig finns det tack och lov hjälp att få.

Dom senaste åren har man sett en tydlig ökning av att hushållsnära tjänster nyttjas hemma hos privatpersoner med alltifrån veckostädning och tvätt till fönsterputsning. Bekvämt och onödigt kan många tycka men för vissa är det en lösning på många av vardagens problem. Att man dessutom kan utnyttja RUT-avdraget gör att det inte blir allt för kostsamt och för många, kanske främst barnfamiljer, är det guldvärt att få hjälp i hemmet mot en liten slant.

Serviceföretag med många lösningar

Oavsett var man bor så finns det städfirmor som erbjuder olika typer av tjänster men det har också blivit vanligt med serviceföretag som har ett bredare utbud av tjänster. Här handlar det om i stort sett vilka tjänster som helst som har med hushållet att göra, alltifrån att dammsuga och svabba golven en gång i veckan till att montera möbler och utföra enklare reparationer.

Det finns en mängd företag som erbjuder service lösningar i Stockholm men även på mindre orter är det idag enkelt att hitta det man letar efter. Med tanke på att efterfrågan på hushållsnära tjänster av olika slag blir allt större finns även möjlighet för företagen att bredda sitt utbud. Små städfirmor som tidigare erbjudit enklare och specifika städtjänster kan idag erbjuda skräddarsydda lösningar utefter kundens behov och önskemål. Någon kanske efterfrågar veckostädning på en speciell dag i veckan under en längre period medans någon annan bara efterfrågar hjälp vid ett enskilt tillfälle, till exempel med att putsa fönstren. Dom flesta företag är väldigt tillmötesgående för att värna om både sina kunder och sitt rykte i den konkurrenskraftiga branschen, vilket är en stor fördel för konsumenterna.

RUT-avdraget nyttjas flitigt

En bidragande orsak till att allt fler väljer att anlita hjälp med till exempel städning och fönsterputsning i sina hem, förutom bekvämligheten, är troligtvis för att man kan nyttja RUT-avdraget. Det innebär att man kan reducera kostnaderna med 50% och totalt kan man göra avdrag för upp till 50 000 kronor varje år. Det betyder att man kan köpa en hel del tjänster i princip till halva priset innan man fyllt kvoten för året, vilket är minst sagt generöst. Man behöver dessutom inte själv ansöka om RUT-avdraget utan det sköts helt och hållet av det företag man anlitar.

Det finns alltså många fördelar med att anlita hjälp för hushållsnära tjänster så som städning och det är kanske inte så konstigt att det blivit både populärt och ganska vanligt. Med avdraget blir det inte så dyrt och man får dessutom mycket tid över att lägga på annat, vare sig man vill spendera den på att bara umgås med familjen eller om man har ett jobb och andra aktiviteter som tar upp mycket av vardagen.

admin

Tillbaka till toppen