Hem » Håll rent – håll flugorna borta

Håll rent – håll flugorna borta

Bananflugor kan verkligen bli en sommarplåga. Främst är det i köket som de här flugorna samlar sig, detta eftersom det oftast är här de trivs. Generellt sett är det bästa sättet att hålla rent för att hålla flugorna borta.

Den allra vanligaste anledningen till att bananflugorna gör besök hos dig är att du har haft övermogen frukt hemma. Det här i kombination med värme gör att de kan samlas i mängder i ditt hem.

Men vad är egentligen viktigast att tänka på?

Släng soporna

Det är inte bara bananflugor som samlas om soporna står för länge under diskbänken. Även andra insekter trivs utmärkt. Se därför till att slänga soporna – ofta. Särskilt om det är mycket matrester eller annat biologiskt avfall i dem.

Ta undan flaskor

Har du haft fest? Vänta inte med städningen. Bananflugor älskar gamla flaskor med vin, öl eller läsk i. Det bästa är att ta undan de så fort som möjligt innan de ens hinner samlas. Väl på plats kan de hitta nya källor till mat.

Diska

Om du låter disken samla sig på hög i diskhon, kan du nästan räkna med att du kommer få besök av bananflugorna. Vänta inte med disken helt enkelt. Om du inte har tid att diska på en gång, försök åtminstone att slänga resterna i soporna och att skölja av tallrikarna ordentligt.

Om det är försent…

Har du redan fått massa bananflugor finns det en del knep man kan ta till. Börja dock med ovanstående och se till så att inte disk, flaskor eller gamla sopor är det som lockar dem.

Ett väl beprövat sätt är att använda sig av vinäger. Ställ helt enkelt fram en behållare med vinäger i. Ha sedan i en halv dl honung och ha i några droppar diskmedel i blandningen. Det här lockar bananflugor på ett mycket effektivt sätt.

Ett annat sätt är att lämna kvar en flaska i hemmet med oblandad saft eller läsk. Bananflugor älskar som bekant det som är sött. Så småningom kommer att lockas dit och fastna i läsken/saften.

Generellt är det dock bäst att helt enkelt ha det städat. Städa ofta, och var noggrann!

admin

Tillbaka till toppen