Hem » Hemstädningsföretag jobbar mot skilsmässorna

Hemstädningsföretag jobbar mot skilsmässorna

Enligt flera europeiska studier, bland dem även svenska, är det hela 30 % som skiljer sig till följd av bråk om hushållssysslorna. I Februari år 2016 lanserade Maries Puts & Städ en kampanj i Stockholms tunnelbana som tydligt anspelar på det här faktumet.

I takt med att jämställdheten bland män och kvinnor ökar, ökar också bråken om hushållet. Förr kunde det tyckas vara självklart att kvinnan skulle sköta vardagliga hushållssysslor så som att städa och diska, men idag ser det väldigt annorlunda ut. Det företaget vill förmedla med sin kampanj är en slogan som också rubricerar annonsen: Varför bråka, få en ren känsla hemma!

Hushållsbråken kan vara droppen som får bägaren att rinna över

Marie Puts & Städs marknadskoordinator, Viktorija Zymantaite, berättar att många först ser bråk om städning som något oviktigt. Om bråken sedan fortsätter år efter år, kan det dock växa till ett stort problem. Om partnern till exempel glömmer att dammsuga gång efter gång, trots att den har lovat, kan det vara sista droppen som påverkade beslutet om att skiljas” enligt henne.

Hon understryker att folk förmodligen inte skiljer sig på grund av att någon glömde dammsuga golvet ett par gånger, men att det med tidens gång kan växa och till slut bli ett stort problem.

Städhjälpen kan rädda förhållandet

Enligt Viktorija kan städhjälp vara räddaren i nöden för ett förhållande. Hon menar att om en relation genomsyras av bråk och tjafs kring hur hushållet sköts kanske man bör prioritera att beställa hemstädning istället för att låta förhållandet gå under. Varumärkesansvariga Marie Flourié påpekar också att det inte bara är med partnern som städbråk kan uppstå. Även med exempelvis inneboende eller barn kan det vara svårt att komma överens om hur hemmet ska skötas.

Kanske har Marie Puts & Städ en poäng? Klart är i alla fall att det kan vara värt ett försök om man är i ett förhållande där städbråk inkräktar lite för mycket på kvalitetstiden.

admin

Tillbaka till toppen