Hem » Kan Hogia och About Time förbättra kvalitén i städningen?

Kan Hogia och About Time förbättra kvalitén i städningen?

Hogia är ett av Sveriges ledande företag inom bokföring, löneadministration och liknande program. Även om en del hemstädningsföretag använder sig av deras produkter så är det inte något som gör att man förknippar Hogia med just städföretag. När det kommer till About Time är det däremot allt fler städföretag som använder. About Time är affärssystemet som just är byggt för att möta de krav som finns hos företag som jobbar inom hushållsnära tjänster.

Nu har Hogia och About Time skapat ett samarbete som ska underlätta ytterligare för deras kunder. About TIme står för planering och arbetsstruktur medan Hogia för delen där man hanterar information om personal och löner. Enligt Göran Gustafsson, som arbetar som VD på About Time, ska detta samarbete kunna leda till stora tidsbesparingar för städföretagen. I och med är tanken att systemet ska bli en ekonomisk fördel i den annars så prispressade branschen.

För dessa två företag blir det även ett sätt att tydligt positionera sig mot tjänstesektorn och då främst där RUT-avdraget används. Det som är specifikt för denna grupp företag är att man just har RUT-avdrag som standard och därmed behöver göra ett flertalet ansökningar per dag. Utöver det jobbar de flesta ”ute på fält” vilket kräver en hel del planering och logistik för att inte allt för mycket tid ska gå till transport.

Tanke:

Kommer Hogia och About TIme förbättra hemstädningen? Jag tror att det främst handlar om att ge företagen system som är enkla att hantera. Detta kan mycket väl vara ekonomiskt fördelaktigt men det kommer sannolikt inte spegla sig i ännu lägre priser. Men eventuellt att de låga priserna kan vara kvar något längre. Det är i alla fall uppskattat av oss som kunder.

admin

Tillbaka till toppen