Hem » Ska man boka hemstädningsföretag till hotellet?

Ska man boka hemstädningsföretag till hotellet?

Hemstädning sker i hemmet. Det är ganska tydligt då det tydligt framgår i ordet. Sen kan det både ske i ens eget hem likväl hos föräldrars hem. Detta åtminstone om man vill ha RUT-avdrag. Men med en ny trend inom hotellbranschen kan det bli aktuellt att även anlita hemstädningsföretag efter att man bott på ett hotell. Orsaken är trenden där lågprishotell börjar ta betalt för en rad olika tjänster.

Trenden kommer från flygbranschen där det idag är helt acceptabelt att ta ut ett relativt lågt pris för själva biljetten men sedan ta ut extraavgifter för en mängd olika småtjänster. Trenden har sedan gått vidare till hotellbranschen vilket speglar sig hos flera hotell i USA, Storbritannien och Asien. Ett exempel är att det kostar 80kr att få rummet städat på Tune Hotels. På andra hotell får man betala extra för handduk, tvål och till och med fjärrkontroll till TV:n.

I Sverige är det första steget att man får betala för frukosten på vissa hotell men på Arlanda finns Rest and Fly som även tar betalt för lakan m.m. Frågan är kanske inte om utan när det ska kosta att få hotellrummet städat. Där blir det även intressant att se om hemstädningsföretag kan börja konkurrera.

Det finns hotellrum som är på 6-9 kvadrat på många hotell i Stockholm. Vi tar exempel från Freshome som erbjuder billig hemstädning i Stockholm, detta till ett pris på 139kr per timme efter RUT. Nu får man inte ta RUT på städning på ett hotellrum vilket skulle innebära att kostnaden skulle bli 280kr per timme. Om städbolaget vill ha in 300kr per timme räcker det att de städar 2,5 rum per timme om de får 80kr per rum.

Det bör de med lätthet klara av. Frågan är till och med om de kan pressa priset och erbjuda billigare städning än hotellet. Detta åtminstone om det är flera rum ska städas på en gång. Ett gäng som är konferens och har hyrt 10 rum beställer hemstädning av detta städföretag skulle därmed tjäna på att anlita städföretaget än hotellet till städning. En intressant utveckling.

admin

Tillbaka till toppen